Veranderen is vooral ver’ik’ken

Veranderen is vooral ver’ik’ken. Het veranderproces.

Veranderen is vooral ver’ik’ken.

Mijn ervaring leert juist dat het niet ‘ ik’ken is maar wij. Wij mensen volgen graag. Hetgeen het experiment ‘ The third wave’ bevestigd. Leiders hebben n voorbeeld gedrag. Tot zover past het helemaal in dit artikel.

Maar volgens mij speelt er nog iets anders. We gaan steeds mee op een andere manier werken. Met de komst van zelfstandige professionals die ook steeds meer binnen coorperates veelvuldig ingezet worden ontstaat er een hele andere wijze van hiërarchie en dus leiderschap. Althans dat zou moeten. Bij die ontwikkeling hoort het wij thuis en niet het ‘ik’ken. Althans dat is mijn ervaring.
Norbert Raupp

 

Reactie op artikel

Veranderen is vooral ver’ik’ken

 

Meer weten? Graag ga ik het gesprek met je aan, ik heb daar ontzettend veel zin in.

Met vriendelijke groet,
Norbert Raupp, Digitaal strateeg
I Bedenken aanpak I Verbeteren processen I Waarmaken projecten I
.

Vragen naar aanleiding van dit bericht?

Bel me voor een afspraak 076-5151351

e-mail sturen

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.