Training Scrumwise

Waarom gebruiken we de term ScrumWise? Omdat we het beste uit verschillende methodieken combineren. Succesvolle elementen uit Agile, Scrum en Waterfall voegen we tot we tot een helder en ijzersterk geheel. Doelmatigheid is daarbij leidend. Want wat goed werkt bij een ander hoeft niet per definitie ook voor uw organisatie de beste aanpak te zijn.

 

Globaal programma

De ScrumWise training beslaat twee dagdelen. Verdeeld over die dagdelen worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Algemene introductie in Scrum en Agile Manifesto.
 2. Wat is Scrum en welke kenmerken heeft het?
 3. De verschillen tussen Scrum en de traditionele benadering.
 4. De toegevoegde waarde van Scrum aan de hand van Best Practices.
 5. De belangrijkste Scrumrollen, producten en deliverables.
 6. Interactie-element ‘Scrum rollenspel’.
 7. Samenwerken in een team volgens Scrum.
 8. Specificeren, prioriteren, ontwerpen en plannen volgens Scrum.
 9. De Scrummeetings.
 10. Maken van schattingen.
 11. Werken met Time Boxes.
 12. Vullen van de Product Backlog.
 13. Interactie-element ‘Definiëren items Product Backlog’.
 14. Een Burndown Chart maken.
 15. De Daily Scrum Meeting.
 16. Interactie-element ‘De Scrumcase’.
 17. Sprint Review en retrospective.
 18. Ruimte voor discussie, sparren en napraten.

Trainingsmateriaal en Handouts zijn inbegrepen.

 

Voor wie is de ScrumWise training interessant?

De ScrumWise training is interessant voor organisaties en personen die meer willen weten over Scrum en Agile, met een knipoog naar de Waterval methodiek. U leert wat ScrumWise werken inhoud en hoe de beeldvorming hieromtrent is. Uiteraard weet u na deze training hoe u ScrumWise werken kan toepassen.

 

We werken in deze sessies het liefst met deelnemers die daadwerkelijke aan de slag willen met de Scrum/Agile methodiek. Idealiter is de groep een brede afspiegeling van uw organisatie. Dit maakt het mogelijk om tijdens de interactie-elementen van de training een realistisch scrumprojectteam te vormen.

 

Wat levert deze training u op?

U gaat geïnspireerd naar huis met een arsenaal aan kennis over Scrum. Naast begrip en input over trends en ontwikkelingen, neemt u een praktisch stappenplan mee. Hiermee kunt u direct aan de slag. Het stappenplan stelt u in staat om binnen uw organisatie de eerste stappen te gaan zetten om ScrumWise te gaan werken.

 

Wanneer kunt u trainen?

Deze training wordt InCompany gegeven door twee trainers.  Samen definiëren we de voor u beste passende trainingsmethodiek. Tijd, plaats en datum worden vastgesteld in overleg met u als opdrachtgever.

 

Waarom kies u voor ons?

Een training hoeft niet saai te zijn! Bent u op zoek bent naar ervaren, extraverte kennisdelers? Wilt u pragmatische en actieve scrummers inzetten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze training is een interactief en leerzaam feestje voor de deelnemers. Ontspannen, maar altijd met een zakelijke bril op én met veel rendement.

 

Aanmelden

Wij stemmen onze training af op uw specifieke organisatie. Samen bepalen we welke elementen extra aandacht krijgen. We komen graag een geschikte overeen.

Wilt u een training inplannen of heeft u nog vragen, neem dan contact op met 06 54 93 09 49 of gebruik desgewenst het contactformulier >

 

Ervaringen deelnemers

‘Juist de combinatie van het doen – het direct toepassen van het geleerde – gemixt met theorie maakt de training tot een levendige en leerzame gebeurtenis.’
Het allerbelangrijkste voor ons: de deelnemers zijn erg enthousiast! Dit geeft ons iedere keer weer energie.