Social medium Yammer

Yammer implementatie en training.

 

Social networks van organisaties zijn onlosmakelijk verbonden met Het Nieuwe Werken. Yammer is een voorbeeld van een incompany social network. Yammer verbindt medewerkers snel met elkaar en laat ze op een efficiënte wijze informatie delen.

Verwanten begrippen
Enterprise network, BedrijsApp, Incompany, Network

Wat is Yammer

Yammer is een incompany social network. Maar Yammer is meer. Yammer is een Microblog. Het is een dienst/tool waarmee medewerkers van een organisatie onderling contact houden. Medewerkers kunnen berichten plaatsen, berichten van anderen volgen, onderwerpen ‘taggen’, een enquête starten en nog veel meer

 

Yammer functionaliteiten

Naast het plaatsen van berichten en het volgen van medewerkers, biedt Yammer onder andere de volgende functionaliteiten:

  • Reacties en threads
  • Tagging
  • Openbare en besloten groepen binnen het netwerk
  • Bijlagen (documenten, foto’s)
  • Beveiligingsfuncties, zoals het verwijderen van medewerkers die niet meer werken bij het bedrijf, IP-beperkingen, enz.
  • SSL beveiliging
  • Integratie met Microsoft SharePoint

 

Waarom kiezen voor Yammer

Vaak hoor ik ‘Onze medewerkers maken géén gebruik van ons social company network. Hoe kunnen we onze medewerkers actief verbinden?’

Mijn ervaring leert me dat het implementeren van een sociaal netwerk zonder doordacht doel en zonder lange termijn aanpak meestal géén succes oplevert. De tool verdwijnt langzaam uit het zicht van de medewerkers en vervolgens uit de organisatie. Gevolg: een desinvestering.

Organisaties moeten hun sociaal netwerk adopteren en integreren vanuit de gedachten van het ‘Het Nieuwe Werken’. Maak gebruik van voordelen zoals onderling snel kunnen communiceren, minder e-mailen en slim samenwerken.

Meer weten?

Wil je Yammer binnen je organisatie implementeren dan zijn er twee trajecten:

Wil je mijn ervaring en kennis inzetten? Neem dan contact op. We kunnen dan afstemmen hoe ik je het best van dienst kan zijn.

Met vriendelijke groet,
Norbert Raupp, Digitaal strateeg
I Bedenken aanpak I Verbeteren processen I Waarmaken projecten I

Vragen naar aanleiding van dit bericht?

Bel me voor een afspraak 076-5151351

e-mail sturen

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.