Projectbegeleiding

Scrumwise

Scrumwise is scrum maar dan zonder alle disciplines. Niet de overhead van een Scrumtraject maar wel de voordelen.

 

Scrum voordelen

Er zijn wat mij betreft twee grote voordeel. Ten eerste kan er relatief snel gestart worden, omdat er geen tot in detail uitgewerkte functionele beschrijvingen gemaakt en goedgekeurd hoeven te worden. Ten tweede kan er optimaal gebruik gemaakt worden van voortschrijdende inzichten die ontstaan tijdens het proces.

 

Scrum aanpak

Een scrum project is opgedeeld in sprints. Iedere sprint begint met een start of sprint meeting waar wordt bepaald welke items er in die sprint gerealiseerd gaan worden. Op dat moment wordt nogmaals besproken wat de wensen en eisen zijn en aan welke oplossingsrichting het team denkt. Er worden inschattingen gegeven, zodat kan worden bepaald hoeveel werk er gedaan kan worden in een sprint. Iedere werkdag is er een daily stand-up waar het team de voortgang bespreekt en commitment afgeeft voor die dag. Aan het einde van een sprint is er een review waar het team aan de klant het afgesproken werk werkend oplevert.

Scrum is eigenlijke een zienswijze gericht op ‘getting things done’, op het op een effectieve en efficiënte manier realiseren van concepten.

Scrumwise overview Business Strategen

Scrumwise algemeen proces overview

Meer weten over Scrum of de Scrumwise aanpak?

Bel me voor een afspraak 076-5151351

E-mail