Norbert Raupp

Norbert Raupp, Digitaal strateeg en developer

Organisaties ondersteunen bij het inzichtelijk maken en realiseren van hun digitale ambities en doelen.

‘De kunst van het zien de kracht van het verbinden.

‘Ik ben de linkerhand van de manager.’

Deze beeldspraak klinkt als een grap, maar dat is het niet. De rechterhand van de manager wordt veelal gevormd door zijn of haar team. Zij pakken in eerste instantie issues op. Is er stevigere grip noodzakelijk dan komt de linkerhand in beeld. Om samen veelomvattender te zijn en meer te kunnen dragen. Die linkerhand, dat ben ik.

Kracht van verbinden

Als digitaal strateeg ligt mijn kracht in het verbinden. Van mensen. Van teams. Van doelstellingen. Ik ben sterk in het sturen in een denkrichting. Ik help organisaties en teams om gezamenlijke belangen in beeld te krijgen en/of met elkaar in lijn te brengen. Waardoor een strategietraject een gezamenlijk gedragen project wordt. Met een duidelijk doel en met oog voor de wensen van de eindgebruiker van de digitale middelen. Efficiënt en effectief.

Wiel van participatie

Bij succesvolle trajecten zie ik steeds hetzelfde patroon. De mate van het succes van je digitale oplossing wordt bepaald door de mate van acceptatie en participatie van je Stakeholders. In de afgelopen twintig jaar heb ik dat patroon geanalyseerd. Dit leidde tot de aanpak ‘Het wiel van participatie’. Het wiel van participatie’ is ontwikkeld om stakeholderparticipatie te bevorderen.

Hoe realiseer je een digitale oplossing?

Digitale ontwikkeling stopt nooit. Het vraagt om voortdurende aandacht. Er is steeds weer iets nieuws en het kan altijd beter. Doe je voordeel met nieuwe digitale mogelijkheden. Het Wiel van Participatie helpt je om op een gestructureerde wijze succesvol te zijn.

Ik? Ik ben een verbinder.

Niet voor niets is mijn opvatting ‘De kunst van het zien de kracht van het verbinden.

Link naar het Linkedin profiel van Norbert Raupp

Heb je een vraag?

Contact me gerust.

E-mail