Multimediale experience of light Joshua Davis

Joshua Davis Sculpture

Tijdens de Dutch Digtal Day 2014 had ik de eer om de presentatie van Joshua Davis bij te wonen. Ik kan wel zeggen, dat ik erg onder de indruk ben. Wat een energie straalt deze Amerika uit. Wat een ambitie, leef je droom en volg je ultieme goal. Moeilijk om een beleving in woorden samen te vatten, toch wilde ik deze experience delen.

 Joshua Davis, Norbert Raupp Marcel, DDD 14 juni 2014

Geluid, licht en print

Joshua’s activiteit laten zich in mijn ogen het beste omschrijven als het combineren van geluid, licht en print. Waar het allemaal met print begon realiseert hij nu multimediale presentatie en shows. Dat bereikt hij door de het inzetten van technologie en hardware. Maar natuurlijk ligt daar zijn grote dosis creativiteit aan ten grondslag. Die vult hij aan met een hoge mate van nieuwsgierigheid. Altijd weer de grens van het denkbare overschrijden. Het combinerd met de drang naar het uitvinden van nieuwe mogelijk, andere manier om print en nu ook geluid en licht tentoon te stellen aan het publiek. Hij realiseert een experience! Dat zie je aan de reactie van de bewonderaars.

‘New way of doing things’

Een voorbeeld in het kader van ‘new way of doing things’ dat mij aansprak:
De Scultpter project dat hij realiseerde in San Fransico. Op een dertig meter grote sculptuur, die hangt boven het publiek, projecteert hij maps (beelden) met zijn favoriete patronen die continue aan verandering onderhevig zijn. Juist dat soort patronen zijn zo kenmerken voor hem. De patronen worden gerealiseerd door de technologie en beïnvloed door het ritme van de muziek en de beweging van het licht. Joshua gebruikt daarvoor Java Beat ditactions en media controllers. Joshua noemt dit the Animations system dat zorgt ervoor dat de manipulation weer terugkomen oyoutubep de sculputer of in print
Daarbij denken dat twee uur duurt dat er acht projectoren nodig waren een in mensen dansvloer en een enthousiast publiek. Dat laatste was volgens mij de kleinste uitdaging. ‘Super, super fun’.

Ultimated Goal

Als je zelf ook wel een voor de tropen uitloopt in het kader van online ontwikkelingen kun je je vast vinden in zijn afsluiter.
‘The ultimate goal is always five years in front of you, and the truth is you will never reach it!

Tnks Joshua

 

En verder

Wil je de gehele Experience van licht, geluid en print mee maken, check dan de Joshua Davis presentatie tijdens de DDD 2014 The Art of Creativity
http://youtu.be/MK3TwgaHkfc (In de film start dit fragment na vijfenveertig minuten.)

Print Joshua Davis Black White Raupp

Joshua Davis is artist, designer and technologist, meer informatie. En is bekend geworden als Flash goeroe. Praystation was in de begindagen van Flash een van toonaangevende sites. Dat was in het begin zijn techniek en hij was behoorlijk innoverend en ontdekte nieuwe mogelijkheden van actionscript. (Flash is later overgenomen door Adobe). De technieken die hij ontwikkelde voor Flash zijn vooral gebaseerd op zeg maar gecontroleerde chaos door het ontwikkelen of manipuleren van een systeem. In de kunst noemen ze dat “generative art”. Daar is hij groot mee geworden. Denk aan die talloze slides van bloemfiguren etc. Nog een “innovatie” van hem is om flash te combineren met Illustrator, zodat hij ook prints kon maken. Uiteindelijk trok Flash het niet meer en is hij overgestapt naar Processing. Dat is een taal boven op Java. Dat opende weer de weg naar video en 3D projection mapping. Met dank aan mijn collega Koen voor de aanvulling.
http://www.joshuadavis.com/
https://www.facebook.com/JoshuaDavisStudios

DDD NorbertRaupp, Marcel, Koen Estate
Dutch Digtal Day 2014 (DDD), is Dutch Digital Agencies (DDA) Dat is de Nederlandse branchevereniging en kennisorganisatie voor digitale bureaus.
http://dutchdigitalday.com/
http://www.dutchdigitalagencies.com/

Mijn collega Marcel schreef een verslagje van DDD bijeenkomst.  Check >> Over Joshua schreef: “Hij zoekt altijd naar nieuwe ‘obstructions’ die hem helpen de kaders te vormen om zijn onuitputtelijke(?) stroom van artwork in goede banen te leiden.’

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.