Effectief leiderschap de kracht van IK

Dit is wat mijn betreft de kracht van alles. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Maar het leven draait om mensen, je eigen innerlijk ik. Zo ook in e-business! Degene die handelen vanuit hun kracht worden gekozen. Dat is mijn credo als zelfstandig internet ondernemer.

De goeroe op dit vakgebied is ongetwijfeld Stephan Covey. Er is over genoeg over het thema effectief leiderschap geschreven, dat ga ik niet overtreffen. Toch wil ik de hoofdpunten over het thema effectief leiderschap.

Karakter (afhankelijkheid)

  • Wees pro-actief. (Initiatiefnemer)
  • Begin met dat wat aan het eind van je gedachten is. (Doel)
  • Doe de dingen eerst die als eerste gedaan moeten worden. (projectmanagement, Scrumwise 2013)

Expressie

Naar buiten gerichte expressie van de gedachten. (wederzijde afhankelijkheid)

  • Handel vanuit de win-win gedachte.
  • Begrijp het eerst zelf (Probeer eerst de ander te begrijpen) alvorens begrepen te worden.
  • Synergetisch bezig zijn.

Ondersteun het proces van individuele groei.

  • Olie de machine. (onderhoud)

Vergeet niet het begint allemaal met jezelf. Als jij je goed voelt dan lach! Daar wordt de wereld weer blij van. Dan lacht iedereen mee.

Surf online daar is heel veel meer informatie te vinden. Of nodig mij uit voor een vrijblijvende toelichting.

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.